De regulă, copii din situații vulnerabilă nu sunt pregătiți pentru a se integra în societate și de a deveni adulți responsabili. Motivele sunt multe, dar Asociația Obștească ”PRODOCS” își propune de a eradica, treptat, impedimentelor care stau în fața copiilor, și de a le oferi oportunitatea de a dobândi cunoștințele și abilitățile necesare pentru viață, de a avea acces la instrumentele care pot fi aplicate în timp real pentru a obține o profesie și un loc de muncă. 

Activități:

1. Sesiune de informare pentru copii și tineri referitor la carieră.

2. Sesiuni de formare a abilităților de viață și trai independent

3. Sesiuni de orientare profesională și vocațională cu implicarea psihologilor, specialiștilor în orientare profesională și diferitor profesioniști.

4. Vizite de studiu la agenți economici pentru a familiariza cu specificul muncii, profesiile cotate pe piață etc.

Scopul activităților este de ajuta tinerii să decidă siguri parcursul care îl aleg în viață, să fie responsabili pentru drumul ales.

Vara și toamna anului 2019, au fost organizate activități de orientare profesională, de comun cu Fundația Filantropică ”Open Gates”, pentru copii din centrele de plasament, și anume vizite la Jurnal TV, Fabrica de înghețată ”Sandriliona”, Uzina de pompe Moldovahidromaş S.A., S.A. ”Franzeluța”, artiști ai Teatrului de Păuși ”Licurici”. Copii au avut posibilitatea de a face cunoștință cu oamenii și profesiile din domeniul producerii, televiziune, inginerie etc.