Asociația Obștească ”PRODOCS” a fost fondată în anul 2007 în rezultatul proiectului ,,Tutelarea drepturilor copilăriei şi adolescenţei prin formarea operatorilor sociali şi realizarea intervenţiilor educative teritoriale de recuperare şi prevenire a problemei minorilor’’, implementat de  ONG-ul ,,PRO.DO.C.S” Italia în parteneriat cu Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copilului din mun. Chișinău.

Scopul principal al Asociației fiind susținerea activității centrului de plasament pentru copii ”Centrul pentru  Copilărie, Adolescență și Familie ,,PRODOCS”” din mun. Chișinău. Din 2015, activitățile Asociației s-au extins.

Ce face PRODOCS:

Astfel, de 17 ani, PRODOCS oferă sprijin copiilor în situație vulnerabilă din centrele de plasament pentru a avea acces la educație de calitate și de a se putea integra în societate și pentru a deveni adulți responsabili.

PRODOCS oferă suport informațional și consultativ specialiștilor din domeniul asistenței sociale și protecției copilului, prin organizarea atelierele de lucru, sesiuni de informare și instruire, cu antrenarea formatorilor și aplicarea metodelor și tehnicilor noi de predare.

Unde acționează PRODOCS:

Suntem orientați spre orașele  și satele din regiunea de Nord, Centru și Sud a Republicii Moldova, în special unde există copii și familii în situații de risc. 

Din 2017, activăm în:
Anenii Noi, Telenești, Drochia, Călărași, Hîncești, Fălești, Glodeni și Ștefan Vodă (oraș) și satele Olănești (Ștefan Vodă), Glinjeni și Bocșa (Fălești). 

  • Dezvoltarea de programe/servicii sociale care să răspundă nevoilor reale ale copiilor, tinerilor și persoanelor în situație vulnerabilă.
  • Susținerea drepturilor persoanelor cu risc de marginalizare și excluziune socială. 
  • Inițierea și susținerea unor inițiative de dezvoltare cu focusarea pe parteneriatul local, care pot contribui la îmbunătățirea calității vieții.

Viziune externă: Copiii și familiile aflate în situaţii de risc beneficiază de servicii socio-educative calitative.

Viziune internă: A.O. “PRODOCS” demonstrează credibilitate ca partener ce oferă servicii socio- educative de calitate.

Misiune : de a dezvolta serviciile socio- educative complementare pentru persoanele aflate în situații de risc în scopul sporirii gradului  de independenţă  și asigurării incluziunii sociale.

Echipa  PRODOCS  este formată din oameni diferiţi, uniți de următoarele valori împărtăşite:

  • Încredere şi Prietenie

Pentru noi, orice colaborare începe prin sinceritate şi comunicare deschisă. Aşa cultivăm încredere.

  • Pasiune

Timpul se opreşte atunci când eşti absorbit de ceea ce faci. Alegem proiectele şi rolurile care ne hrănesc pasiunea şi ne valorifică potenţialul. Căutăm bucuria şi partea interactivă în tot ceea ce facem.

  • Responsabilitate şi lucrul bine făcut

Detaliile fac diferenţa. Investim energie în a gândi lucrurile până la capăt. Apoi le realizăm până la capăt.

  • Creativitate pentru Progres

Ne place să ne jucăm cu idei. Ne punem imaginaţia la lucru şi construim viziuni ambiţioase despre viitor. Alegem să investim în ideile care fac diferenţa pentru o lume mai bună, cu oameni mai fericiţi.


Activitatea Asociația